Abstract:
Мақалада Орталық Қазақстан аймағында сиыр сүтінен алынатын құрт тағамдарының
түрлері мен формалары зерттеліп, олардың өлшемдері мен химиялық құрамына, дайындау
технологиясына назар аударылған. Сүт тағамының бұл түрі табиғи сапалы өнім ретінде
адамдардың өмір сүру тіршілігінде өте пайдалы өнім екендігі қарастырылған. Дəмнің бұл
түрі тек қана байырғы ас емес, болашақта пайдалану қажеттілігі жоғары өнім екендігі
көрсетілген.
«The article investigation form and variety of the milk production — «курт» of the Central Kazakhstan.
Exposition size characteristic and chemical composition, technology preparation product —«курт» and perspectivation of its development». It is shown, that this dairy product renders good effect
on health of people. In the future its vise will be actual.